Cazane tuica - motosape-motocoase

Buletin de știri

Cazane Tuica

Exista 30 produse.

Cum este cel mai bine depozitat alcoolul natural in cazane de tuica de calitate?

In special la noi in tara, una dintre cele mai vechi indeletniciri are gospodarilor este prepararea bauturilor alcoolice. Pentru a face asta, taranii aveau nevoie de 3 elemente: o recolta dedicata, un cazan de tuica si rabdare.

Pentru ca orice popor are propria tarie alcoolica de care se bucura in zilele de sarbatoare, si romanii isi tranforma fructele in astfel de bauturi, utilizand aceleasi tehnici pe care le foloseau si stramosii lor.

Cazanul de tuica – Un element traditional cu aplicabilitate moderna

Prunele, merele si perele nu sunt consumate doar ca atare, ci sunt ideale pentru fermentatia facuta in scopul obtinerii de alcool. Cel mai intalnit material folosit in constructia unui cazan de tuica este cuprul.

Acesta si-a dobandit eficienta de-a lungul timpului, iar proprietatile cuprului fac din bautura alcoolica una limpede, care reuseste sa pastreze caracteristicile fructelor utilizate.

Asadar, cazanele de tuica din cupru au urmatoarele avantaje:

  • Cuprul din componenta este un conductor termic foarte bun;
  • Bautura rezultata este una limpede, cat si la o calitate inalta;
  • Bautura isi pastreaza mirosul si gustul fructelor din care a fost facuta;
  • Partile componente sunt etanse si performante, iar asta ajuta la minimalizarea pierderilor;
  • Sunt deosebit de durabile, deci sunt o investitie de care clientii se pot bucura pentru foarte mult timp;
  • Cazanele noastre sunt construite in asa fel incat procesele din prepararea bauturii se realizeaza eficient, fara pierderi.
 

Calitatea, etanseitatea si ergonomia caracterizeaza cazanele disponibile in portofoliul nostru

Distilarea fructelor si prepararea alcoolului se face in conditii de maxima siguranta si eficienta atunci cand cazanul este unul de calitate, de la o firma producatoare de top, si nu unul improvizat, care pe langa faptul ca prezinta riscuri majore din punct de vedere al sigurantei, nu reuseste sa foloseasca resursele la capacitate maxima, si nici sa obtina o bautura cu adevarat curata.

Pentru prepararea bauturii alcoolice la cazan trebuie sa tineti cont de o serie de sfaturi:

  • Folositi doar fructe coapte si in special sanatoase - Nu este o problema daca fructele prezinta imperfectiuni, insa trebuie avuta grija la cum au fost tratate sau cu ce fel de boli sau daunatori au avut de-a face;
  • Folositi lemnele potrivite, care nu produc miros si fum excesiv - Acestea joaca un rol foarte important in gustul final pe care il are bautura;
  • Informati-va in legatura cu toate detaliile fructelor si bauturii realizate – Astfel, veti avea in vedere informatii precum: timpul de fermentare, momentele de verificare, temperatura etc.
 

Prepararea tuicii este o pratica pe cat de veche, pe atat de intalnita in ziua de azi

Pe langa produsele finale si ulterior financiare pe care aceasta activitate le produce, prepararea tuicii la cazan este o adevarata placere.

Prepararea de tuica la cazan poate fi considerata o activitate interesanta, prin care si altii pot invata despre cum se obtine taria in vremea cand oamenii traiau la sat, din proprille produse animale si recolte, si nu exista posiblitatea de a achizitiona bautura de la comercianti.

Recomandam cu “tarie” achizitia unui cazan de tuica din cupru, iar specialistii magazinului nostru va ofera exact produsele de care aveti nevoie: cazane de tuica din cupru de inalta calitate.