Generatoare de caldura

Generatoare de caldura

Pentru a incalzi pe timpul iernii spatiile comerciale de dimensiuni mari, acolo unde sistemele clasice nu dau randament, tehnologia moderna a gasit un raspuns si la aceasta problema: generatoare de caldura.

Folosirea acestor metode ofera multiple avantaje, astfel incat generatoarele de caldura au devenit indispensabile in spatii precum hale de productie sau prestari servicii, incinte unde se desfasoara activitati agro-zootehnice, depozite, spalatorii auto si altele.

Generatoare de caldura, moduri de clasificare

Aceste aparate se pot clasifica dupa mai multe criterii. Daca luam in considerare modul de ardere, avem generatoare de caldura cu ardere directa si cu ardere indirecta. Dupa combustibilul cu care functioneaza, putem spune ca sunt generatoare pe baza de carburant lichid sau generatoare electrice. De asemenea, mai exista un criteriu care le imparte in generatoare fixe si mobile.

Generatoarele de caldura cu ardere directa dau cel mai mare randament, deoarece arzatoarele transmit in mod direct caldura prin intermediul unor ventilatoare.

Cele cu ardere indirecta sunt la fel de rentabile, au o siguranta mare in exploatare si pot fi folosite in spatii medii sau mari, acolo unde exista o buna ventilatie, conditie obligatorie si pentru utilizarea generatoarelor cu ardere directa.

Modelele de generatoare cu raze infrarosii se deosebesc de celelalte prin felul arzatorului, iar fluxul de caldura pe care il genereaza este fara miscarea aerului.

Generatoarele de caldura electrice, atat pentru spatii comerciale cat si rezidentiale

Pentru spatii comerciale mai mici, pot fi folosite cu randament superior altor sisteme de incalzire, generatoare de caldura care functioneaza pe baza de curent electric. Acestea sunt ideale pentru birouri si chiar pentru spatiile de locuit, deoarece nu exista pericolul emisiei de gaze nocive, deci nu este necesara o ventilatie continua. Se remarca prin fiabilitatea lor ridicata, putand fi folosite pe parcursul a multor ani, fara sa necesite intretinere speciala sau cheltuieli costisitoare pentru reparatii.

Pot fi folosite si in spatii precum sali de asteptare, birouri, spatii comerciale, garaje, etc., cu un bun randament si o incalzire imediata a aerului din incaperea pe care o deservesc.

Avantaje si beneficii in urma utilizarii generatoarele de caldura

Cel mai mare avantaj in urma folosirii de generatoare de caldura este faptul ca asigura caldura necesara intr-un timp foarte scurt, deoarece aerul cald este trimis imediat in zona in care este nevoie, fata de sistemele clasice de incalzire care ajung sa ridice temperatura dintr-un spatiu intr-o perioada mai mare de timp.

Un alt castig ar fi si faptul ca randamentul caloric este aproape de suta la suta; generatoarele de caldura cu ardere directa, de exemplu, convertesc in caldura circa 95% din energia pe care o consuma. Pentru o eficientizare si mai buna, pot fi conectate la un termostat cu programare.

Generatoarele de caldura mobile pot fi mutate dintr-un loc in altul, oricand este nevoie, fiind dotate cu manere sau chiar cu roti pentru transportarea lor in mod facil.

Alt beneficiu pe care il ofera aceste sisteme este si faptul ca pe timpul verii pot fi transformate printr-un simplu comutator in ventilatoare pentru racorirea aerului.

Citeste mai mult > Ascunde descriere

Articolele 1-16 din 349

pe pagina
Setati ascendent
  1. Aeroterma diesel ZOBO ZB-K70 cu putere maxima de 21 kW
    Aeroterma diesel ZOBO ZB-K70 cu putere maxima de 21 kW
    Pret special 1.001,96 Lei Pret standard 1.100,00 Lei
  2. Aeroterma AgroPro PTC2
    Aeroterma AgroPro PTC2 putere 2000 W ceramica 3 trepte termostat
    Pret special 110,00 Lei Pret standard 120,00 Lei

Articolele 1-16 din 349

pe pagina
Setati ascendent
Marius Voica
Consultant vanzari