Generatoare curent

Generatoare curent


Generatoare curent sunt echipamente electrice alcatuite din motoare termice si alternatoare de curent. Acestea sunt montate pe un suport metalic ce este prevazut cu suporti antivibratii si panou de comanda.

Puterea unui generator de curent poate fi de la 1kW pana la cateva mii. Sistemul electric al unui generator de curent este format dintr-un demaror, baterie, regulator de tensiune si sistem de oprire de siguranta pentru cazurile de scadere a tensiunii.  

Noi, prin magazinul online Motosape-motocoase.ro,  iti oferim o gama larga de generatoare de curent, de diferite puteri si modele, in functie de nevoile tale.

 

Generatoare curent digitale

Generatoare de curent digitale sunt echipamente electrice recomandate pentru alimentarea consumatorilor ce sunt sensibili la fluctuatiile de tensiune sau frecventa.

Componenta principala a acestui tip de generator este inverter-ul, care curata forma curentului produs de alternator. Acest lucru se produce prin transformarea curentului alternativ in continuu, dupa care este transformat din nou in curent alternativ, fara distorsiuni.

Generatoarele digitale sunt portabile, deosebit de silentioase si usor de folosit. Alternatorul este antrenat direct de motor si, de aceea, in comparatie cu generatoarele traditionale, generatoarele digitale sunt mai mici si mai usoare cu aproximativ 50%.

 

Generatoare curent uz general

Generatoarele de uz general sunt special create pentru a oferi un  raport bun calitate - pret. Acestea pot fi folosite intensiv,  in conditii dificile.

Generatoarele de uz general au incorporate cea mai recenta tehnologie AVR - Automatic Voltage Regulator. Cu ajutorul acestei tehnologii se regleaza tensiunea de iesire si se opreste alternatorul  in cazul in care apare o suprasarcina.

Aceste generatoare au motoare in 4 timpi, cu racire pe aer.  Capacitatea rezervorului este una in masura sa asigure o autonomie indelungata de functionare.

 

Generatoare curent insonorizate/automatizate

Generatoarele insonorizate sunt generatoare de putere medie sau mare, cu o putere cuprinsa intre 12 si 100 kVA, fiind automatizate.

Aceste generatoare sunt protejate in carcase speciale, care atenueaza zgomotul produs in timpul functionarii. Ele se pot folosi ca si grupuri electrogene de rezerva pe santiere sau in zone rezidentiale.

Priza de aer si teava de esapament a motorului sunt izolate si separate, ceea ce conduce la o circulare usoara a aerului si scaderea turbulentelor.  Evacuarea gazelor arse  se face prin partea de sus, facilitand astfel instalarea generatorului la locul stabilit. Alimentarea cu ulei si combustibil a motorului se face foarte usor.

Acest tip de generator dispune de un panou de control ce faciliteaza oprirea si intretinerea generatorului, oferind informatii despre tensiune, amperaj si frecventa. Fiind dotat si cu sistemul AVR - Automatic Voltage Regulator, generatorul limiteaza fluctuatiile curentului de iesire la un nivel redus si ofera protectie la suprasarcina, oprind generatorul atunci cand tensiunea de iesire depaseste 110% din puterea nominala.

 

Generatoare curent pentru sudura

Generatoarele pentru sudare pot asigura simultan doua functii, sudare si generare de curent, prin tehnologia originala cu ajutorul careia au fost create. Aparatul poate genera tensiunea de sudare prin utilizarea tehnologiei IGBT si PWM.

Caracteristici principale

-          Tensiunea nominala de sudare este de 65-70 V;

-          Curent nominal de sudare: 160 A;

-          Sudare la o tensiune de 25-30 V;

-          Gama de sudare in plaja de curent ce poate fi reglat intre: 50-180 A;

-          Diametrul electrodului este de 1.6 - 4.0 mm;

-          Dispune de un motor prevazut cu 1 cilindru, in 4 timpi, injectie directa si racirea cu aer.

Citeste mai mult > Ascunde descriere

Articolele 1-16 din 252

pe pagina
Setati ascendent
 1. Generator O'MAC GT 16000E-A 10kW
  Generator O'MAC GT 16000E-A 10kW
  Pret special 4.989,00 Lei Pret standard 4.990,00 Lei
 2. GENERATOR STAGER GG 6300 W 6kW
  GENERATOR STAGER GG 6300 W 6kW
  Pret special 2.450,00 Lei Pret standard 2.861,00 Lei
 3. Generator de curent WEIMA WM 5500 5.5kW
  Generator de curent WEIMA WM 5500 5.5kW
  Pret special 1.969,00 Lei Pret standard 2.170,00 Lei

Articolele 1-16 din 252

pe pagina
Setati ascendent
Marius Voica
Consultant vanzari